Via Ferrata Telemark

Publisert: 19.05.2020 22:05

Via Ferrata Telemark (viaferrata-telemark.com) går opp Skrede-fjellet. Via Ferrata-ruten vår er laget for familier og aktive barn ned til en alder fra ca 6 år. Vennligst se på turen som et «heldagsarrangement». Du kan forvente å bruke 4 timer eller mer på turen.

Du starter på Roan Kroa hvor du registrerer deg og skaffer deg sikkerhetsutstyr (sele, hjelm, vann osv.). Så kjører du til parkeringsområdet under startpunktet. Den første delen av Via Ferrata består av en 10 minutters spasertur på en sti som tar deg gjennom terrenget som fører til foten av fjellet. Når du kommer til Via Ferrata-utsiktspunktet, hekter du deg fast på sikkerhetskabelen og holder deg hekta på denne når du klatrer. Det er et stopp halvveis hvor vi vanligvis tar litt å drikke eller spiser, samtidig som vi nyter utsikten før vi fortsetter stigningen til toppen. På toppen tar vi alltid en pause. Det er en bok hvor du kan skrive navnet ditt og datoen for turen og glede deg over følelsen av prestasjon som naturlig følger med å ha mestret fjellet. Bilder, bilder, bilder … dette er noe du vil huske resten av livet, så ta med en ladet telefon og / eller kamera. Veien ned er tydelig merket, og du kan følge stien som tar deg tilbake til parkeringsområdet.

Regler:
Det er sikkerhetsskilt ved parkeringsområdet og ved inngangen til Via Ferrata (også nedenfor). I tillegg må du vite:

1. Ta med deg minst 1 liter vann. Det er en lang tur, og du kan bli både sliten og tørst. Om sommeren kan fjellet reflektere varmen og du trenger vann. Mat og drikke kan kjøpes på Roan Kroa både før og etter stigningen.

2. Ta med en lett vindjakke. Det kan bli vind på toppen av fjellet.

3. Ikke bær mer enn 5 kilo i ryggsekken. Selv om du er en erfaren turgåer, kan 5 kilo bli ganske tungt over tid, spesielt når du klatrer.

4. Klatre aldri alene.

5. Gi oss alltid beskjed når du starter og når du er tilbake.

Besøk nettside