Guidet sykkeltur – Verdensarven på to hjul

Publisert: 05.07.2020 15:07

Vanskelighetsgrad: Lett
Distanse: 16 km
Tid: 4 timer
Terreng: asfalt,grus

Turen gjennomføres med elsykler fra Gygra eller egne sykler og går fra Rjukan sentrum til Mæl videre til Tinnsjøen og via Mæl tilbake til Rjukan sentrum igjen.

Bli med på sykkeltur langs det opprinnelige transport systemet som er en del av verdensarven. Vi starter ved turistinformasjonen i Rjukan Sentrum. Deltagerne får utdelt passende elsykler. Første stopp blir ved Såheim Kraftstasjon for deretter å fortsette gjennom vakkert terreng langs sørsiden av elva til vi kommer til fergeleie ved Mæl. Her låser vi syklene for å ta en rundtur på Tinnsjøen med fergen Storegut. Underveis på turen får vi guiding av de kunnskapsrike guidene fra Industriarbeidermuseet samt en lunsj i Kafeen om bord. Ved ankomst tilbake til Mæl tar vi med syklene og går om bord på toget som skal ta oss tilbake til Rjukan Stasjon. Underveis på togturen får vi guiding av guidene fra industriarbeidermuseet. Turen avsluttes etter en kort sykkeltur fra Rjukan Stasjon til Rjukan Turistinformasjon.

NB! På denne turen i 2020, så er Rjukanbanen til NIA stengt. Dvs at vi også sykler tilbake til Rjukan. 

Turen kan også arrangeres med start og stopp ved Industriarbeidermuseet på Vemork. Dette alternativet kan også inneholde omvisning på Industriarbeidermuseet før eller etter turen.

Passer for grupper på minimum 6 deltagere.