Kampen om tungtvannet

Publisert: 04.05.2020 17:05

Opplev historien om «kampen om tungtvannet» nesten helt for deg selv.

Pakken inkluderer:
Sabotørstien med din egen guide
Besøk i Sabotørhytta
Inngang på Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork
Krossobanen tur/retur
Opsjon: Rjukan klatrepark

2 netter inkl. halvpensjon på Rjukan Admini hotell, eller hytte hos Gaustatoppen Booking inkl. vask og sengetøy.
Pris 2 personer i dbl. rom på Rjukan Admini hotell kr 7699,-.
Pris 2 voksne og 2 barn i hytte hos Gaustatoppen Booking FRA kr 7499,-. Obs inkluderer ikke måltider.

Bestilling:

Mail til [email protected] eller ring oss på 35080550.

Pakken faktureres i sin helhet ved bestilling. En konvolutt med billetter vil ligge klar på overnattingsstedet ved ankomst.

Vemork og Sabotørstien

Rjukan er verdenskjent for historien «Kampen om tungtvannet», og selv den dag i dag kan du oppleve historien der den faktisk skjedde. Dette er en helt autentisk opplevelse. Du blir dratt tilbake til andre verdenskrig da norske motstandsmenn tok seg ned fjellsiden fra Hardangervidda og krysset det stupbratte juvet på Rjukan, for å bombe tungtvannsanlegget på Vemork. Dette uten at liv gikk tapt. Sabotørene flyktet tilbake over juvet og tok seg opp fjellsiden under Krossobanen før de skilte lag inne på Hardangervidda.

Du og ditt reisefølge får deres egen guide som tar dere med på en tur langs den 8 km Sabotørstien. Det blir også et besøk innom «Sabotørhytta» som er bygget på originalmurene og tro kopi av hytta som sabotørene overnattet i, natten før de skulle bombe tungtvannsanlegget på Vemork. Underveis blir dere dratt inn i den spennende historien som utspant seg langs ruten.

Vel nede på Vemork, venter en tur på Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork. Museet har store arealer, så her kan man uten problemer vandre rundt i utstillingene å holde minst 2 meter avstand fra andre besøkende.

Krossobanen

Sabotørene flyktet opp fjellsiden under Krossobanen. Ryes vei, også kalt «Retretten», som slynger seg under taubanen. Den er 4 km lang. Det er fult mulig å gå opp, men vi har gjort det enkelt for deg ved å heller inkludere tur/retur billetter med Krossobanen. For dere som bestiller denne pakken, får da en kabin helt for dere selv.

Opsjon Rjukan klatrepark

På toppen av Krossobanen venter flott utsikt utover Rjukan. Men her finner du også Rjukan klatrepark. Inngang til parken er ikke inkludert i pakken, men den er absolutt verdt et besøk allikevel.

Rjukan klatrepark er ikke som alle andre klatreparker. Dette er en temapark hvor du klatrer deg igjennom krigshistorien.

I den tøffeste løypa, Sabotørløypa, kan du være en del av Operasjon Gunnerside – og klatre gjennom hele aksjonen. Utfordringen starter med å klyve opp i Halifax flymaskinen oppe i trærne – og hoppe fra den! Det holder ikke å bare å klatre juvet, klyve inn i fabrikken og sprenge tungtvannet, du må også rømme hele veien på ski til Sverige og fly (zipline) til England for å komme i trygghet.!

Her er løyper og utfordringer for alle, fra 2-100 år. Mestring, glede, spenning, natur og sosial aktivitet for alle i familien.

Klatreparken tar forhåndsregler og desinfisering alt av utstyr. Det er påbudt å klatre med hansker og det blir oppfordret til å holde avstand i løyper og på bakken.

Rjukan Admini hotell – for 2 personer
Overnatting finner sted på herskapelige og historiske Rjukan Admini hotell.

Rjukan Admini ble brukt som boligen til Direktør Henriksen i TV-serien Kampen om tungtvannet. Opprinnelig har det vært administrasjonsboligen til Norsk Hydro.

Rjukan Admini hotell er en del av de historiske hoteller. Det er et lite hotell, med kun 15 rom, men samtidig er det store arealer slik at dere fint kan være adskilt fra andre gjester. Her er det flere spisestuer og god plass mellom bordene og gjestene.

Hytte hos Gaustatoppen Booking – for familier
For familier er det i pakken inkludert hytte og sluttrengjøring. Hytten er på Gausta, ved foten av vakre Gaustatoppen. Hytten er godt utstyrt. Sengetøy må medbringes eller kan leies mot tillegg i prisen.

Ønskes annen overnatting, gi beskjed ved bestilling så hjelper vi deg gjerne.

Avbestillingsregler
Avbestilling inntil 15 dager før avreise: 300 kr i gebyr

Avbestilling mellom 15 – 3 dager før avreise: belastes 50 % av reisen

Avbestilling senere enn 3 dager før: ingen refusjon